Skansens djurpark

Skansen är något som lockar många besökare varje år. Det är ett svenskt friluftsmuseum som ligger på Djurgården. Här har de en fin och mysig djurpark som underhåller många besökare. Skansen har idag omkring 140 byggnader. Den äldsta som finns här är Vastveitloftet som är från 1300-talet.

Skansens djurpark

Här finns många roliga och fina djur som väntar på att få besök av dig. Det finns vilda djur som till exempel Berguv, Lappuggla, Lodjur, Varg, Älg, Brunbjörn, Guereza, Påfågel med flera. Det är inte så konstigt att dessa djur lockar. De är både spännande och intressanta. Men framför allt vackra.

Något som också är viktigt är gårdens djur som består av små Linderödssvin, nordiska fjordhästar, Skånsk blommerhöna, Fjällnära ko, Jämtgetter, Gutefår och Skånegäss bland annat. Här har barnen roligt. De får även bekanta sig med smågnagare, minigrisar, grodor och reptiler.

Här på Skansen Akvariet så kan du som besökare även hitta apor, papegojor och skorpioner men även fiskar och krokodiler. Oavsett vilket djur som lockar mest då kommer det bli ett mycket intressant och lärorikt besök. En hög upplevelse för alla barn. Här möter de alla djur som fanns i vart och ett av hemmen förr i tiden. Numera så räknas reptiler och fiskar in som sällskapsdjur och kan ses i många hem idag. Så det är klart att dessa ska finnas på en djurpark med.

Idag så börjar insekterna ta plats i hemmen. Förr var det inte så lätt att odla fram dessa skalbaggar, vandrande pinnar och vandrande löv men numera så har det lossnat på den fronten och nu kan man se dessa underliga djur på djurparken.

Annorlunda djur har alltid lockat människor och det oavsett om man är barn eller vuxen. Djur som man inte ofta ser i vanliga fall är intressanta på ett helt annat sätt än vad vanliga djur är.