Segling i Stockholms skärgård

Det finns mycket att göra i Stockholm. Tillhör du skaran som älskar kryssningar så är Stockholm stad något för just dig. Det finns både segling och kryssning som står till ditt förfogande. Det kan bli både en intressant och en underhållande dag.

Skärgårdssegling

Från Stavsnäs utgår den fina segelbåten Tre Kronor af Stockholm. En tur på sju timmar i Stockholms Skärgård väntar dig. Där kan du njuta av den vackra naturen som finns i skärgården. Du behöver inte kunna något om segling innan du går på båten. Förutom seglingsturen finns det fika och lunch för den som är sugen.

Middagskryssning

På samma båt, Tre Kronor af Stockholm, erbjuds du en fyra timmar lång kryssning som avslutas med en god middag i salongen. Du får från första stund på båten en genomgång av båten och all säkerhet ombord. Sedan väntas vinden anlända och där kan alla som vill hjälpa till. Seglingen går till på exakt samma sätt som den gjorde under 1800-talet. Det blir med hjälp av vinden och naturligtvis er egen handkraft. Det kan bli både spännande och intressant.

Kvällskryssning från Skeppsbron

Är du sugen en kväll på en härlig segling mitt i Stockholm så är denna tur något för just dig. Första publika seglingen startar alltid från Skeppsbron som ligger mitt i Stockholm. Det är samma här som på de andra seglingarna att en genomgång görs av fartyget och säkerheten ombord. När det är dags för att segla ut kan alla som vill vara med och hjälpa till. Du behöver inte kunna något innan utan besättningen berättar och förklarar hur du ska göra. Seglingen ser ut som den gjorde på 1800-talet. Det är med vindens hjälp samt er egen handkraft som båten åker framåt. När seglingen går mot sitt slut så serveras en god middag i salongen, för din njutnings skull.